Boekpresentatie

In het najaar van 2024/voorjaar 2025 zal mijn boek Poort naar transformatie: psychedelica en praktische filosofie worden uitgegeven bij de Vlaamse uitgeverij Letterwerk. Dit boek handelt over de potentie van psychedelica en zelfonderzoek. De exacte datum van de boekpresentatie volgt nog.

In de eerste twee delen van dit boek neem ik je mee in rituelen en ervaringen vanuit inheemse culturen, en leg ik de link met religie en visioenen. Ontdek de potenties van deze krachtige middelen, niet alleen als sacramenten en medicijnen, maar ook als een venster naar een dieper begrip van onszelf en ons bewustzijn. Maar wees alert: de tocht kan even angstaanjagend als verlichtend zijn.

Het derde deel van het boek benadrukt dat de echte sleutel tot transformatie niet in een extern middel ligt, maar in onszelf. Het gaat diep in op de macht die onze gedachten over ons hebben, en de eenheid die overblijft als we voorbij onze gedachten gaan. De meeste mensen hebben constant een stemmetje in hun hoofd dat commentaar geeft, de wereld labelt, categoriseert, oordeelt en vergelijkt. Als we geloven met dit stemmetje samen te vallen is onze wereld heel beperkt, en kunnen we heel ongelukkig worden door alles wat dit stemmetje vertelt. Maar als we voorbij de stem van gedachten gaan, blijft er alleen maar een vredig geheel over. Dit is waar dit boek naar wijst, en waar werkelijke transformatie plaatsvindt.

Als je in de tussentijd nog wat van mijn schrijfsels wilt lezen verwijs ik je graag door naar mijn blog.


Glowing, magic mushrooms in a dark forest